Nav noslēpums, ka visā pasaulē notiek sīva konkurence starp dažādiem restorāniem un šefpavāriem. Ikviens kāro pēc zvaigznītes, pēc labākā pavāra titula, ja ne pasaules, tad vismaz valsts mērogā. Lielākā daļa galveno balvu un atzinības nes līdzi smagu darbu, asiņu garšu mutē un sūrus sviedrus. Tikai īstam laimes luteklim tā varētu nākt viegli un iekrist klēpī. Kādam varētu paveikties ar bagātu un ietekmīgu mecenātu, kas plašu vēzienu aizslauka visus iespējamos un neiespējamos konkurentus, it kā to darot aiz labas sirds. Vai tiešām tā ir? Un kas notiek, ja vēlies no viņa laipnās gādības atbrīvoties? Vai tas vispār ir iespējams? Vai arī cerot uz savu sapņu piepildījumu, tu esi kļuvis par marioneti kāda cita rokās?
Par kaislību uz ēdienu, cīņu par atzinību un nāvējošu noslēpumu. Aizraujoša intriga, noslēpumi un spriedze, kas aug ar katru lapaspusi… Tieši tāds ir zviedru rakstnieces Hannas Lindbergas romāns “Stokholmas virtuve”. Katram šī romāna varonim ir savi mērķi un motīvi, katram savs noslēpums, dažam tas ir dzīvības cenas vērtē. Tik kurš šeit ir vainīgais, bet kurš tiek padarīts par grēkāzi. Vai visā šajā jūklī ir arī vieta mīlestībai, piedošanai un mēģinājumiem sākt visu no jauna un kļūt par labāku cilvēku?
Romāns, kurš līdzinās spēcīgai, pikantai gaļas mērcei, kas bagāta ar daudzveidīgam garšu niansēm. Autore ieved lasītāju piedzīvojumā, kurš pēc pēdējās lapaspuses aizvēršanas atstāj spēcīgu pēcgaršu. Turklāt ikvienam Hannas Lindenbergas daiļrades cienītājam tā ir atkalredzēšanās ar iepriekšēja romāna “Stokholmas fails” varoņiem Solveigu Bergu un cilvēku, kam viņa reiz sagādājusi nepatikšanas – izbijušu zvaigžņu fotogrāfu Lenniju Lī.