Carpe diem!

oktobris 2018
P O T C P S Sv
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Historia

Makaronu ēdieni. Vienkārši un gardi.

300-ieobTZĒdiens vienmēr ir bijusi viena no manām kaislībām. Es dievinu gardas maltītes un man patīk gatavot. Ne velti pirmā profesija, ko apguvu bija pavārs. Tie bija četri gardi gadi. Smejos, ka mani var uzpirkt ar gardu maltīti. Nezinu gan vai man mīlestība gluži kā vīrieti iet caur vēderu, bet kas zina, iespējams. Nav bijusi iespēja pārbaudīt. Taču es ik pa laikam izmēģinu dažādas receptes.  Tādēļ dažādām pavārgrāmatām manā dzīvē ir īpaša vieta. Ļoti priecājos, kad manā īpašumā nonāca izdevniecības “Latvijas mediji” izdotais recepšu krājums “Makaroni”, kurā apkopoti simts dažādi makaronu ēdieni.

Grāmatai ir četras daļas: Makaroni ar dārzeņiem. Makaroni ar sieru, olām un krējumu. Makaroni ar gaļu un zivīm. Cepeškrāsnī cepti makaroni. Īsāk sakot nelielajā, bet krāšņi ilustrētajā recepšu krājumā var atrast ko gardu katrai gaumei. Bez rūpnieciski gatavotiem makaroniem ikviens var iemēģināt roku un pagatavot makaronus pats. Personīgi mani šī grāmata iedvesmoja pagatavot gnoči, kas tradicionāli tiek gatavoti no kartupeļiem, bet šī grāmata piedāvā citu gnoči variantu ar rikotu. Gardi!!!

Spageti ar maltās gaļas ragū jeb kad aizstāj to kā nav ar to, kas ir :)

Spageti ar maltās gaļas ragū jeb kad aizstāj to kā nav ar to, kas ir :)

Makaroni ir ēdiens, ko var pagatavoti diezgan īsā laikā. Turklāt labi pagatavot pasta vienmēr ir cieņā. Lieliskākais ir tas, kas šīs receptes var kombinēt, jo ja mājās nav kāds no konkrētajā receptē minētajiem produktiem, var izmantot produktus no citas receptes. Taču pats labākais ir tas, ka pastas gatavošana neaizņem daudz laika un neaizraujoties ar treknām mērcēm, tā ir veselīga.

Šī grāmata noteikti ir lielisks iedvesmas avots gardām maltītēm. Izmēģinātās receptes tiešām bija gardas. Ieskatam pati vieglākā, bet ļoti garda recepte:

Spageti ar ķiplokiem un eļļu (4 porcijas)

400 g spageti, sāls, 5 ķiploka daiviņas, 1 pētersīļu saišķis, 1/2 svaigas, sarkanas čili pāksts, 1 kaltēta čili pāksts.

Spageti ar ķiplokiem un eļļu

Spageti ar ķiplokiem un eļļu

Spageti vāra sālsūdenī kā norādīts uz iepakojuma. Tikmēr nomizo ķiploku un sagriež plānās šķēlītēs. Pētersīļus nomazgā un sasmalcina. 1 ēdk. pētersīļu noliek malā.  Svaigo čili nomazgā, izņem sēklas un sagriež plānās strēmelītēs.

Lielā pannās lēnām sakarsē eļļu un čili strēmelītes cep 2 minūtes. Pievieno ķiplokus un turpina cept apmēram 1 minūti. Ķiplokus pārāk nesabrūnina, citādi tie kļūst rūgti. Sadrupina kaltēto čili pāksti un samaisa.

Spageti notecina sietā un ieliek pannā pie eļļas-ķiploku maisījuma. Kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus un dekorē ar atlikušajiem pētersīļiem. Lai labi garšo! :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>