Carpe diem!

oktobris 2018
P O T C P S Sv
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Historia

Četrdesmit kūkas un viena svecīte. Trešā jeb kūka-cepums

cepums-cudo-pannaCik vien sevi atceros mani vienmēr ir aizrāvusi ēdienu gatavošana. Viens no lielākajiem izaicinājumiem vienmēr ir bijusi tieši konditoreja. Viens no pirmajiem kūkveidīgajiem izstrādājumiem, ko bērnībā bieži gatavoju un lepni dēvēju par kūku bija cepums “čudo” pannā.  Man tiešām nav ne mazākās nojausmas par to, kāpēc šo pannu tā dēvēja. Iespējams tas bija īpašs metāls, no kā panna pagatavota, bet tagad pat māte Google par tādu čudo neko nezina. Zinu, ka panna bija no gaiša, pabieza metāla ar vāku, bet nebija tik smaga kā čuguna panna. Lai nu kā cepums “čudo” pannā bija mans iemīļotākais kūkas variants, lai arī tika dēvēts par cepumu. Ar to ļoti reti varēja nošaut greizi, to pagatavot ir ļoti vienkārši un tas gandrīz nekad nesakritās, kas parasti mēdza notikt ar parasto biskvītu. Turklāt to nevajadzēja ne īpaši dekorēt, ne griezt ripās. Mēdzu to pārkaisīt ar pūdercukuru. Šis viengabalainais cepums lieliski piedienas pie tējas un kafijas. “Čudo” panna jau sen nav atrodama manā virtuvē, bet lieti noder arī parastā tortes forma.

Ņem 200 g sviesta (bērnībā izmantoju cūku taukus un nebija ne vainas :) ), 200 g cukura, 3 olas, 500 g miltu, 200 g piena, pēc garšas vanilīns un rīvēta citrona miziņa, tējkaroti cepamā pulvera. Visu labi samaisa un lej ietaukotā pannā. Cep 180 grādos cepeškrāsnī zeltainu brūnu. Gatavs, ja iedurtais kociņš paliek sauss.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>